Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Salam de ciocolata. Cu nuci, scortisoara si coaja de portocala.

written by Corina ianuarie 2, 2016

Salam de ciocolata – un desert care te va surprinde! Are miez de nuca, coaja de portocala, amaretti si ciocolata fina. Ce zici, nu-i asa ca suna bine?

Dar inainte de reteta, bine v-am gasit in nou an! Va doresc un an nou cat se poate de fericit, plin de realizari si sanatos. Dar cel mai si cel mai mult va urez sa fiti increzatori in voi, sa va iubiti mai mult, sa profitati de oportunitatile din jurul vostru, sa iertati si sa fiti recunoscatori pentru micile minuni din viata voastra.

Inainte de a trece la reteta de astazi, prima din noul an, vreau sa va multumesc din toata inima pentru sprijinul pe care mi l-ati oferit in anul ce a trecut, prin simplul fapt ca ati fost aici cu mine, m-ati urmarit, incurajat si criticat. Sper ca si in acest an, sa gasiti aici inspiratie pentru bucurii in farfurii.

Si acum, sa trecem la reteta noastra!

Nu eram eu daca in prima postare din an nu veneam cu ceva care sa contina ciocolata. Stiti cat de mult ne place ciocolata, mie si lui Petru, nu mai are sens sa scriu asta. Practic mancam ciocolata cu ciocolata si nu ne saturam 🙂

Minunea vine ca raspuns provocarii lansate de Teo si Nestle, aceea de a pregati un super desert cu ciocolata, scortisoara, coaja de portocala si nuci. Nici n-am stat pe ganduri si am cam stiut din prima ce voi pregati.

Adevarul e ca la cum mi se invart mie deserturile ciocolatoase prin cap nici nu se putea altfel. Tot invartindu-se, beculetul s-a aprins la salamul de ciocolata, o idee pe care am vazut-o in urma cu ceva vreme la Nigella.

Chiar daca numele desertului va duce cu gandul la salamul de biscuiti, uitati total de acesta. N-au nici o legatura unul cu celalalt. Batonul acesta ciocolatos are o consistenta ferma si crocanta si cred, sincer, ca e cel mai bun desert cu ciocolata facut de mine.

Am zis asta de mai multe ori, dar de data asta cred ca am atins adevarul.

Ciocolata Nestle Dessert Noir mi s-a parut perfecta pentru tipul acesta de dulce. Se rupe cu usurinta si se topeste usor chiar si fara baie de aburi. Mereu am asa un mic stres ca nu cumva sa se taie ciocolata cand o topesc direct pe flacara aragazului, si am martori ca mi s-a intamplat de nenumarate ori, insa nu a fost cazul celei de fata.

Si mi-a placut super mult faptul ca si-a pastrat consistenta si dupa ce a inceput sa se racoreasca.

No bun, hai ca nu va mai tin in priza! Sper sa va placa reteta mea si poate o incercati cat mai repejor.

Enjoy!

salam de ciocolata (3)

salam de ciocolata (5)

Ingrediente Salam de ciocolata

  • 250 g ciocolata Nestle Dessert Noir
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • 150 g amaretti
  • 100 g miez de nuca prajit
  • coaja razuita de la o portocala mare
  • ½ lingurita scortisoara
  • 2 linguri rom/amaretto
  • zahar pudra (pentru pudrat la final)

Ingrediente salam de ciocolata (1)

Preparare salam de ciocolata

  1. Miezul de nuca prajit se marunteste folosind un cutit, iar ameretti se zdrobesc (se pun biscuitii intr-o punga rezistenta si se zdrobesc cu sucitorul) si se tin deoparte.
  2. Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o craticioara si se topeste la foc mic, apoi se lasa sa se racoreasca.
  3. Untul moale si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand zaharul este dizolvat si se obtine o spuma.
  4. Peste spuma de unt se toarna ciocolata topita si se amesteca compozitia.
  5. Se adauga romul, scortisoara, coaja de portocala, miezul de nuca si ameretii zdrobiti. Se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena, asemanatoare cu a salamului de biscuiti. Compozitia se imparte in doua.
  6. Se pregatesc doua bucati de folie alimentara si in mijlocul fiecareia se pune compozitia obtinuta mai sus. Se ruleaza doua batoane si se leaga la capete. Batoanele se dau la frigider minim 2 ore.
  7. Se scot batoanele din frigider, se scot din folie si se pudreaza cu zahar pe toata suprafata, iar optional se pot lega batoanele cu sfoara (pentru un aspect tres chic)..
  8. Batoanele se feliaza cu usurinta dupa ce au stat la temperatura camerei minim 15-20 de minute.

Pofta buna!

preparare salam de ciocolata (3)  preparare salam de ciocolata (4)

preparare salam de ciocolata (5)  preparare salam de ciocolata (6)

preparare salam de ciocolata (7)  pudrare cu zahar salam de ciocolata

salam de ciocolata (1)

salam de ciocolata (2)

salam de ciocolata (7)

Print Friendly, PDF & Email
ciocolatadesertnestlenestle dessert noirnucaportocale
4 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Bezele cu nuca, crema cu mascarpone si caramel sarat
next post
Pasta de jumari facuta in casa

You may also like

Chec cu iaurt si ciocolata

martie 23, 2018

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

iunie 22, 2021

Papanasi cu dulceata si smantana

ianuarie 7, 2010

Cheesecake cu Snickers si caramel sarat

aprilie 23, 2018

Biscuiti cu banane si fructe uscate

ianuarie 28, 2014

Casuta din turta dulce

decembrie 19, 2011

Prajitura cu ciocolata, fistic si capsune

iunie 8, 2024

Prajitura Desteapta cu cacao

mai 12, 2020

Tort Musuroi de cartita

mai 14, 2021

Vafe turta dulce

decembrie 14, 2024

4 comments

dia ianuarie 2, 2016 - 3:44 pm

ce fain ti-a iesit! si sunt convinsa ca ciocolata e deosebita, o s-o caut si eu!

Reply
Corina ianuarie 3, 2016 - 6:19 pm

Multumesc Dia, a fost foarte bun si apreciat de cei are l-au gustat. Te pup :*

Reply
Claudia ianuarie 11, 2016 - 7:38 am

Salam de biscuiti cu ciocolata inca nu am incercat sa fac dar m-ai convins tu acum sa trec la fapte 🙂
Pare prea bun si prea frumoase sunt pozele 😉

Reply
Corina ianuarie 12, 2016 - 9:06 am

Claudia, cu drag ti-l recomand, e foarte foarte bun. Te pup :*

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ