Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Mini torturi cu crema de cafea

written by Corina Ureche ianuarie 9, 2014
In decembrie am primit un cadou foarte frumos din partea celor de la Dr. Oetker, si anume o selectie de mai multe produse, care pana acum m-au inspirat in cateva retete. Azi va prezint reteta de tortulete cu cafea, insa vreau sa va arat si ce am facut cu creioanele pentru decor, chiar daca activitatea este cat se poate de craciuneasca: turta dulce. Si nu oricum, ci alaturi de doi dintre nepotii mei, Tudor si Andrei.
Sa ne intoarcem la torturi. Este prima data cand folosesc crema la plic si nu mi-a displacut, ba dimpotriva. Consider ca e utila in casa, mai ales pentru momentele in care nu ai timp sa pregatesti ceva mai complicat, s-au anuntat musafiri sau vrei ceva dulce dar n-ai dispozitie de stat prea mult in bucatarie. Bineinteles nu se compara o crema preparata din ingrediente clasice, insa nu putem sa ii negam utilitatea. (Pentru o crema clasica veti avea nevoie de unt, galbenusuri, zahar, cafea)
Eu am ales sa pregatesc mini torturi, insa la fel de bine puteti coace un blat rotund/patrat mai grosut pe care sa il taiati in doua si sa il umpleti cu crema. Eu am avut cercurile metalice cumparate de ceva vreme si mi s-a parut numai buna ocazia aceasta pentru inaugurarea lor. Am folosit esenta de menta deoarece imi place combinatia de cacao+cafea+menta. La fel de bine puteti folosi esenta de rom sau vanilie.
Nu ma mai intind si va prezint mai jos reteta.
 

 

 

Ingrediente
Pentru blat:
-7 oua
-5 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-3 linguri de cacao Dr. Oetker
Pentru crema:
-250 ml lapte rece
-2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker
-un plic crema cu gust de cafea Dr. Oetker
Pentru sirop:
-200 ml apa
-o lingura zahar
– esenta de menta Dr. Oetker (dupa gust)
Pentru ornat:
-trandafiri Dr. Oetker
-inimioare Dr. Oetker
Pentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si se albesc (minim 15 minute pentru un blat perfect). Albusurile se  bat pana cand se obtine o spuma ferma. Se toarna galbenusurile peste albusuri si se amesteca in compozitie cu miscari usoare, de sus in jos. Se adauga lingura cu lingura faina, apoi cacaoa. Este de preferat ca aceastea sa fie cernute in prealabil, pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand compozitia de blat este omogena, se toarna intr-o tava si se da la cuptor. Folositi o tava mare, eu am folosit-o pe cea a cuptorului, astfel blatul nu va fi foarte gros. Tava o puteti unge cu putin unt si sa o tapetati cu faina sau sa puneti in ea hartie de copt. Eu aleg intotdeauna hartia de copt. Se coace blatul, se scoate si se lasa la racit. Cand este complet racit se decupeaza cu ajutorul cercului metalic bazele pentru tortulete. Mie mi-au iesit 14 inele=7 torturi, cu diametrul de 7 cm.
Pentru crema mixam laptele cu zaharul si praful de crema (conform instructiunilor de pe pachet).
Pentru sirop se pun ingredientele intr-o craticioara pe foc mic. Se amesteca pana cand zaharul este topit, apoi se lasa la racit.
Asamblarea se face foarte usor. Se pune in interiorul inelului o baza de tortulet, se insiropeaza, se pune un strat de crema (aprox. o lingura), iar peste crema un alt cerculet de blat care si el se insiropeaza. Se preseaza blatul de deasupra si se scoate incet inelul de metal. Pe deasupra se orneaza cu putina crema si trandafiri din foi de napolitana sau inimioare. Pentru un aspect mai placut puteti orna pe deasupra cu ajutorul unui pos.
Tortuletele se dau la rece minim 1 ora inainte de consum.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
3 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Cartofi copti umpluti cu branza
next post
Chili con carne

You may also like

Papanasi cu dulceata si smantana

ianuarie 7, 2010

Gomboti cu prune

august 31, 2012

Prajitura cu fructe si ulei de masline

septembrie 4, 2020

Rote Grütze – budinca de fructe

martie 29, 2015

Rulada cu mascarpone si capsuni

aprilie 27, 2017

Negresa cu Raffaello si caramel sarat

decembrie 19, 2016

Arhiva primelor retete-Negresa cu visine si bezea

aprilie 16, 2014

Chec de albusuri cu mere si scortisoara

octombrie 5, 2020

Biscuiti cu urda si dulceata

februarie 16, 2018

Biscuiti cu cacao – crinkle cookies

noiembrie 23, 2020

3 comments

Simona ianuarie 9, 2014 - 8:07 pm

Ce frumoase sunt…

Reply
Mimmi ianuarie 9, 2014 - 8:07 pm

La multi ani !
Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

Reply
Paula Gafitescu ianuarie 10, 2014 - 11:53 am

Arata delicios tortuletele tale. As fura unul numaidecat 🙂 Pupici

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ