Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Pizza

written by Corina Ureche februarie 11, 2012
De curand s-a deschis in cartierul nostru (nu e chiar un cartier, dar dati-mi voie sa ii spun asa) o pizzerie draguta. Am mancat acolo una dintre cele mai bune pizza ever, bineinteles nimic nu se compara cu pizza testata acasa la ea, in Italia, insa aceasta pizza se numara printre cele mai bune. Si de ce zic ca e cea mai buna? Pentru ca are branza gorgonzola, iar noi suntem mai fani de branzeturi cu mucegai. Se numeste Piemontese, insa eu ii voi spune simplu pizza, The pizza, ok?!

Pot sa va zic ca mi-e mi-a iesit mult mai buna decat la pizzerie 😛

Am folosit pentru blat reteta mamei. Da, probabil voi auzi voci cum ca blatul de pizza nu contine unele ingrediente. Asa o fi, insa variatiuni pe aceeasi tema sunt permise. Si desi am incercat si blat fara ou sau lapte, nu pot sa spun ca se simte diferenta mare. Ramane la latitudinea fiecaruia, pana la urma, cum alege sa faca blatul.

Ingrediente

Pentru blat aveti nevoie de

– 300 g faina

-110 ml lapte

-20 g drojdie

-60 ml ulei (30 de floarea-soarelui si 30 ulei de masline)

-un ou

Pentru sosul de rosii aveti nevoie de

-300 ml sos de rosii/bulion

-oregano si bucuioc uscat

Pentru topping (fara cantitati, cat doreste sufletul fiecaruia)

-sunca

-ciuperci proaspete

-branza gorgonzola

-mozzarella

-masline

Pentru blat se amesteca ingredientele si se framanta bine aluatul. Se lasa la dospit 1-2 ore (depinde cat timp aveti la dispozitie). Eu folosesc pentru aceasta operatiune masina de paine, daca aveti va mai usurati din munca. Din cantitatile date ies 2 bucati de pizza pentru tava cu diametru de 32 cm. Odata dospit, aluatul il impartim in doua parti egale. Eu am facut una bucata pizza de mai jos si o pizza mexicana pe care o voi posta mai tarziu.

Aluatul se intinde in tava cu mainile si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca, timp in care va mai creste putin, apoi se unge cu sosul de rosii. Se aseaza sunca feliata subtire si ciupercile taiate marunt. Adaugam mozzarella si gorgonzola, cateva masline si introducem tava la cuptor. In medie este nevoie de 40-45 de minute la foc moderat pentru a fi gata, depinde de cuptor. Dupa 40 de minute verificati marginile blatului si daca acesta este copt puteti scoate pizza din cuptor, daca mai are nevoie de timp, o mai lasati putin.

Serviti pizza fierbinte! Pentru amatori puteti face si un sos de rosii, insa este mai buna fara acesta.
Nu-i asa ca-i simplu? Va garantez ca o sa va placa aceasta combinatie! Nu va zgarciti cu branza gorgonzola, este secretul retetei 🙂

Pofta buna!

Voi ce reteta pentru blat folositi?

Print Friendly, PDF & Email
aluatmaslinemozarellapizza
5 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Costite de porc aromate cu piure de mazare
next post
Budinca de taietei cu nuca

You may also like

Paine umpluta

mai 26, 2012

Fructe in ciocolata amaruie

aprilie 20, 2012

Unt aromat cu usturoi si patrunjel

martie 28, 2010

Escalop de porc cu ciuperci

ianuarie 20, 2012

Biblioteca Bloggerului Roman

martie 4, 2014

Cartofi cu pesto si parmesan

octombrie 2, 2012

Toate drumurile duc la Roma (part III): Hostaria...

februarie 21, 2012

Fursecuri cu unt de arahide

noiembrie 25, 2012

3 idei delicioase cu vinete

iunie 21, 2022

Rulada cu mascarpone si capsuni

aprilie 27, 2017

5 comments

Irris februarie 12, 2012 - 9:03 am

Mmmmm,yummyyyy!Mie nu prea imi face cu ochiul branza cu mucegai desi am gustat o tot in pizza si mi s a parut excelenta…sunt sanse sa incerc retata cat de curand 😀
Foarte faina tava…de unde ti ai luat o?
Eu aluatul de pizza il fac la ochi dar cam asa mi a intrat ultima data : vreo 250-300 gr de faina,o lingurita de drojdie uscata inmuiata in apa calduta ,apa+ maia cam o cescuta si vreo 2 linguri de ulei…blatul iese subtire si crocant!

Reply
langmina februarie 12, 2012 - 9:03 am

Foarte buna!

Reply
DiaMar-bucataria galbena februarie 13, 2012 - 9:02 am

O pizza foarte buna.Pup!

Reply
alinutzika februarie 13, 2012 - 10:02 am

ador pizza, iar a ta arata super!

Reply
azzurra aprilie 8, 2012 - 4:22 pm

extraordinara aceasta pizza !! felicitari

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ