Arayes sau ara’yes sunt niste sandwich-uri picante, mai precis carne tocata frumos parfumata, aranjata cuminte in lipii sau pite, apoi date la cuptor spre rumenire. Cred ca deja v-am stranit curiozitatea, nu-i asa?
Ara’yes sunt populare in lumea araba, in special in regiunea Levantului si se prepara, de obicei, cu tocatura de oaie. Eu prefer o carne tocata de vita sau amestec de vita cu oaie.
-lipii
-200 grame carne tocata de vita (sau amestec de oaie daca aveti)
-o ceapa rosie
-2 catei de usturoi
-2 linguri sos de rosii
-boia iute
– sare si piper
-o lingurita chimion
-putina scortisoara sau/si nucsoara/cuisoare
Se caleste carnea impreuna cu ceapa si usturoiul taiate marunt. Se adauga sosul de rosii si se condimenteaza bine. Lipia se taie in cruce si se umplu buzunarele cu carne. Se dau la cuptor cu putin ulei uns pe deasupra pana cand lipia devine crocanta (daca doriti puteti chiar sa le presarati cu ierburi aromate). Arayes se servesc calde cu iaurt.
Pofta buna!



3 comments
Foarte interesant! De retinut!
Weekend placut!
Corina, sa ai o primavara minunata!
Cu drag, Flori
Flori, o primavara frumoasa si tie!