Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Briose cu lapte condensat si portocale

written by Corina Ureche noiembrie 11, 2012
Briosele acestea le-am facut pentru ziua nepotelului meu, Tudor, cu ocazia aniversarii lui, pe 27 octombrie implinind 2 ani.
 
 
 

 

Ingrediente
-3 oua
-o cutie de lapte condensat
-250 g faina
-60 ml lapte
-un praf de copt
-o lingurita de coaja de portocala razuita
-2 linguri de portocala confiata
Intr-un vas se mixeaza bine ouale, laptele proaspat si laptele condensat. Se adauga coaja de portocala si faina amestecata cu praful de copt si cernuta in prealabil. Se amesteca aluatul pana la omogenizare, apoi se adauga si portocala confiata. Intr-o tava de briose se aseeaza hartiute, iar acestea se umplu cu aluat, apoi tava se da la cuptor pentru 30 de minute.
Briosele se servesc dupa ce s-au racit complet pudrate cu zahar sau cu diferite creme e deasupra. Eu am facut o crema dintr-o lingurita de unt, doua linguri de branza mascarpone si putin zahar pudra. Am facut pe fiecare briosa o floricica si i-am pus o bucata de portocala confiata. Bineinteles, se orneaza dupa bunul plac al fiecaruia, eu m-am jucat cu tot felul de modele.
Portocala poate fi inlocuita cu lamaia sau daca doriti puteti folosi ce fructe si esente va plac sau puteti sa lasti briosele fara fructe asa simle. Laptele condensat pe care l-am folosit este cumparat de la Auchan, fiind marca lor proprie, iar fructe confiate gasiti la Lidl.

 

 

 

 
Tudor va ureaza pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
9 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Tarta cu ceapa si masline
next post
Tort cu cirese, ciocolata si cafea

You may also like

Budinca de hrisca si suc de mere

decembrie 2, 2013

Briose cu crema de ciocolata

februarie 8, 2010

Negresa fara zahar – reteta aniversara

iunie 5, 2016

Cheesecake cu Snickers si caramel sarat

aprilie 23, 2018

Spuma de capsune cu aroma de cimbrisor

martie 4, 2024

Savarina cu pesmet

martie 1, 2022

Malai dulce insiropat

martie 7, 2018

Aranygaluska – galuste de aur cu ciocolata

noiembrie 26, 2020

Pavlova cu capsuni si cimbru

iunie 9, 2019

Prajitura cu ciocolata si zmeura

iulie 21, 2020

9 comments

Simona noiembrie 11, 2012 - 6:23 pm

Sa-ti traiasca nepotelul!! Brosele nu pot fi decat delicioase in varainta asta!!

Reply
Lavinia noiembrie 11, 2012 - 6:23 pm

Buna seara, imi poti spune te rog ce gramaj are laptele condensat? Pentru ca eu sunt din Oradea si aici nu avem Auchan si lapte condensat am gasit la Lidl la cutiuta mai mica, de 350 de grame, si sa stiu cat imi trebuie. Iti multumesc. Lavinia

Reply
vdaiana noiembrie 11, 2012 - 6:23 pm

La multi ani, Tudor! Foarte faine briosele! Am salvat reteta.

Reply
Corina Ureche noiembrie 11, 2012 - 6:27 pm

Salut Lavinia. O cutie are in jur de 350-375 de g in general, cea de la Auchan avand 375. Cu mare drag!

Reply
Corina Ureche noiembrie 11, 2012 - 6:29 pm

Multumesc, Simona!

Reply
Corina Ureche noiembrie 11, 2012 - 6:31 pm

Multumim, Di! Astept impresii dua ce incerci reteta 🙂

Reply
hapleablog noiembrie 25, 2012 - 2:00 pm

Trebuie sa incerc aceasta reteta!Imi place laptele condensat, iar briosele au iesit perfect!

Reply
catkitchen noiembrie 25, 2012 - 2:00 pm

La multi anisori nepotelului tau !! Ce scump este !! <3

Reply
Paula Gafitescu noiembrie 25, 2012 - 2:00 pm

La multi ani nepotelului, sa creasca mare si sanatos! Briosele…arata grozav de bine! Pupici

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ