Cartofii noi sunt pe toate gardurile, vorba aia, si esti in cautare de retete delicioase, nu-i asa? Ce zici sa ii mangai cu usturoi, sa ii imprietenesti cu parmezan si sa ii dai la cuptor pana capata culoare in obraji? N-ai cum sa refuzi asemenea oferta!
Si daca mai ai nevoie de argumente ca sa faci cartofi noi la cuptor cu parmezan si usturoi eu iti zic ca:
- se fac super simplu si rapid (stiu, e cliseu deja, dar este purul adevar)
- sunt deliciosi atat calzi, cat si reci
- ii poti lua la caserola la birou (pune mai multi, toata lumea va dori sa guste)
- daca ii feliezi subtire obtii super chipsuri numa bune de mancat cu sos de iaurt
Ei, ce spui acum? Fa repejor lista de cumparaturi, da o fuga la aprozar si apuca-te de treaba!
Pana una alta, reteta de cartofi noi la cuptor e mai jos. Te asteapta si promite ca nu te va dezamagi!
Ingrediente Cartofi noi la cuptor cu parmezan si usturoi
- 1 kg cartofi noi
- 50 g parmezan razuit
- 4 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi pisati
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita piper
- ½ lingurita busuioc uscat
- ½ lingurita oregano uscat
- 3-4 fire patrunjel proaspat
Mod de preparare Cartofi noi la cuptor cu parmezan si usturoi
Porneste cuptorul la temperatura medie si pune hartie de copt in tava cuptorului.
Spala bine cartofii si taie-i rondele (nu foarte groase).
Amesteca intr-un bol uleiul de masline, usturoiul, jumatate din cantitatea de parmezan si condimentele.
Pune intr-un vas incapator rondelele de cartofi si toarna amestecul pregatit.
Maseaza cartofii si pune-i in tava pregatita.
Da tava la cuptor pana cand cartofii sunt moi la interior si rumeni la exterior.
Scoate cartofii, adauga parmezanul ramas si amesteca.
Presara patrunjelul tocat marunt pe deasupra si … pofta buna!