Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Electrolux duce Passion4Cooking la nivel national

written by Corina Ureche aprilie 9, 2012
Am primit vorbă în scris cum că Electrolux Passion4Cooking o ajuns și la noi și caută Rețete Tradiționale Ardelenești, și cum ardeleanu îi om mândru de felu lui, n-am putut să zic nu la chemare.
Ș-apoi ce-i face mai mare cinste Ardealului dacă nu plăcintele? Și chiar dacă ne place sa stăm molcom și să nu ne grăbim, astăzi facem Plăcinte nedospite, mâncare tare faină de prin zona Clujului și a Bistriței, numa buna de pus în straiță ca merinde.

-2 ouă
-400 g fărină albă
-o linguriță zdravână de sare
-100 ml oloi
-100 ml lapte
-oloi pentru prăjit

Pentru servit
-caș/telemea
-groștior (adicălea smântână) ori lapte prins

Tare simplu-s și repide de făcut. Într-un vailing (un castron mai mare) să amestecă cele de mai sus și să frământă un aluat. Aluatul iese elastic și ușor uleios. Să frămantă bine bine, ș-apoi să împarte aluatul in 10-12 bucăți. Fiecare bucată să rotunjește și apoi cu sucitorul se intinde fain pană când iese subțirică.
Într-o lespede (tigaie, pardon) să încinge oloiul si să prăjesc placințălele, până-s rumene și faine și pă o parte și pă ailaltă.
Să scot frumușel și să țin la o parte calduțe până la servire.
Când să pun pă masă să răzălește telemea pe ele și să mâncă fără răsuflare. Cu groștior ori lapte prins îs și mai bune!
Îs bune și calde și reci, cum vi-i pofta și să știți că merg tare bine și ca pită la o zamă!

Poftă mare!

P.S. Dacă beți ș-un pic de horincă înainte, intra mai multe! 🙂

Print Friendly, PDF & Email
branzaplacintatelemea
10 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Guacamole
next post
Tarta cu leurda si branza

You may also like

Cus-cus cu ciuperci

aprilie 30, 2013

Tocanita de cartofi si carnaciori

octombrie 24, 2009

Limonada cu afine si capsuni

iunie 15, 2017

Rote Grütze – budinca de fructe

martie 29, 2015

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Mancare la pachet – 3 idei de pranzuri...

iunie 23, 2019

Compot cald. De iarna.

noiembrie 25, 2015

Churros cu sos de ciocolata

mai 26, 2014

Un smoothie verde

iunie 10, 2015

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

10 comments

Alice aprilie 9, 2012 - 11:17 am

bai da! faine tare si-o palinca buna, asa-i?
faina si prezentarea si ca sa ma insuez si aici :)) vii la Lunea Gateste Romaneste curind? cu tot cu vasele istea? hai ti tzuc! si bafta!

Reply
Corina Ureche aprilie 9, 2012 - 11:20 am

Merci Alice 🙂

Reply
Micul aprilie 9, 2012 - 12:32 pm

Moammma ce pofta mi-ai facut.Ce m-as teleporta la tine sa mananc vreo doua.
Sa ai saptamana faina iti doresc.

Reply
Cristina aprilie 9, 2012 - 2:36 pm

Apetisante placintelele tale! Cu siguranta le voi incerca!

Reply
Corina Ureche aprilie 9, 2012 - 2:37 pm

@Micul> hai numa incoace ca iti pun deoparte :)) O saptamana faina si tie!

@Cristina: Ma bucur ca vrei sa le incerci, sa imi spui impresiile.

Reply
alinutzika aprilie 9, 2012 - 4:30 pm

ca ardeleanca ce sunt si eu…apreciez placintele astea…:))

Reply
Ioana M aprilie 10, 2012 - 6:17 am

Ce fain ai scris!!! M-am distrat copios cu lectura asta… Bafta cu reteta!

Reply
Corina Ureche aprilie 10, 2012 - 6:19 am

@alinutzika: multumesc frumos!
@Ioana: sa stii ca si eu ma amuzam in timp de scriam :)) Multumesc frumos!

Reply
el-mundo-en-colores aprilie 13, 2012 - 12:27 pm

hehe.. in sfarsit aud pe cineva ca zice "vailing"! imi plac farfuriile & bolurile 🙂

Reply
Corina Ureche aprilie 13, 2012 - 12:28 pm

mi drag si mie cand mai aud cuvinte din astea, cuvinte pe care le foloseam frecvent inainte sa vin la cluj :))Multumesc!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ