Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriUncategorized

Risotto cu rosii

august 3, 2022

3 idei delicioase cu vinete

iunie 21, 2022

Salata de conopida si oua fierte

mai 31, 2022
Mancaruri

Cartofi noi cu dovlecel in sos de branza

mai 26, 2022

Ciuperci umplute cu pui si bacon

mai 18, 2022

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022
Mancaruri

Radacinoase la cuptor cu sos de ricotta si usturoi copt

ianuarie 31, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
Mancaruri

Enchiladas cu pui, fasole si porumb

written by Corina Ureche iulie 2, 2015
Enchiladas cu pui, fasole si porumb

Enchiladas cu pui, fasole si porumb. Nu stiu cum sunt enchiladas la mama lor acasa (poate candva voi pasi pe pamant mexican), dar stiu ca mie mi-au iesit bune si pot sa ma felicit pentru asta.

Ok, reteta o trimit cu drag catre Laura, care luna aceasta gazduieste “Retetele mexicane” in cadrul proiectului atat de frumos, The Food Connection, initiat de fetele de la Savori Urbane. In fiecare luna gatim altfel si ne face placere sa gustam din bunataturile altor popoare. Atat cat putem, bineinteles. Uneori nu se gasesc la noi diferite ingrediente, poate nici tehnicile specifice nu le stapanim prea bine. Dar cred ca ne apropiem cat de cat si ca efortul merita toata aprecierea.

Eu am ales sa fac enchiladas, mancare pe care o planuiam de foarte mult timp.

Enchiladas sunt rulouri de tortillas cu diferite umpluturi, acoperite cu sos picant. Umpluturile pot fi cu legume, carne, branza, fructe de mare. Sosul picant face totul aici, de aceea e bine sa faceti un sos acasa si sa nu il cumparati. Am folosit ardei piri-piri si sa-mi fie iertat gestul asta, stiu ca numa mexicani nu sunt, insa a fost tot ce am avut mai bun in casa.

Sosul mi-a iesit extraordinar, nici nu am cuvinte sa va spun. Am mancat si gol cu lingurita! Atat de bun e incat daca va plac mancarurile picante il puteti savura simplu alaturi de o tortilla usor coapta si crocanta. Incingeti in sos si gata!

Enchiladas cu pui, fasole si porumb

Disfruta de buena comida!

Ingrediente Enchiladas cu pui, fasole si porumb

  • un piept de pui mare cca 700g (+sare+piper+putin ulei de masline)
  • o conserva de fasole rosie boabe (400g)
  • o conserva de porumb dulce (200-22-g)
  • 8 tortillas
  • 100 g cascaval dat pe razatoare
  • sos de rosii (ingrediente si mod de preparare mai jos)

Enchiladas cu pui, fasole si porumb

Ingrediente pentru sos

  • 500 ml sos de rosii
  • o ceapa mare alba, taiata marunt
  • un ardei gras rosu taiat cubulete
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • 2 ardei iuti (piri-piri am avut eu) taiati marunt, curatati de seminte
  • 1/2 lingurita fulgi uscati de chili
  • o lingurita cumin
  • o lingurita sare
  • o lingurita piper
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 3-4 linguri ulei de masline

Cum se pregateste sosul de rosii

Se incalzeste o tigaie si se toarna uleiul, iar cand este incins se pun ceapa si usturoiul la calit. Se calesc la foc mic cca 5 minute, pana cand ceapa este moale (aveti grija sa nu se arda). Se adauga si ardeiul gras si se lasa si el la calit pentru cateva minute. Se adauga ardeii iuti, sosul de rosii si condimentele si se fierbe sosul cca 20 de minute, pana cand mai scade si se ingroasa putin.

Se opreste focul si se da deoparte sa se racoreasca putin, apoi se transfera intr-un blender si se paseaza. Se toarna la loc in tigaie. Nu este obligatoriu sa dam sosul prin blender. Eu am procedat asa pentru ca am vrut un sos fin-fin.

Si acesta este sosul cu care vom lucra in continuare.

Pieptul de pui se taie fasii, se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste usor in putin ulei. (In poza cu ingedientele se vede cum am facut eu). Se scoate intr-o farfurie si se tine aproape.

Conservele de fasole, respectiv porumb se scurg de apa.

Enchiladas cu pui, fasole si porumb

Asamblare enchiladas cu pui

Pregatiti un vas pentru cuptor suficient de mare pentru a incapea 8 tortillas rulate. Exista doua modalitati prin care puteti desavarsi aceste enchiladas:

Prima metoda (Si este si cea pe care am folosit-o eu.)

Din sosul obtinut am scos 8 linguri intr-un bol. In restul de sos ramas am pus carnea de pui, fasolea si porumbul si am amestecat. Amestecul obtinut l-am distribuit cat de egal am putut pe fiecare tortillas, apoi le-am rulat (ca pe clatite).

In tava de copt am pus 3 linguri se sos si le-am intins, apoi am asezat tortillas una langa cealalta.

Pe deasupra am turnat restul de sos si l-am intins, peste care am presarat cascaval si cateva boabe de porumb.

Am dat tava la cuptor pentru 40 de minute la 190 de grade (pana s-au rumenit frumos pe deasupra).

Inainte de servire am presarat cozi de ceapa verde tocata.

Enchiladas cu pui, fasole si porumb

Enchiladas cu pui, fasole si porumb

Cea de a doua metoda este una usor mai “murdara”, daca imi permiteti 🙂

Se trece fiecare tortilla prin sosul de rosii, pe ambele parti, apoi se pune pe o farfurie. Se aseaza pe tortilla carne de pui, fasole rosie, apoi se ruleaza si se aranjeaza in tava.

Se toarna pe deasupra sosul ramas si se presara cascaval.

Se coace la fel car si varianta de mai sus.

Oricum alegeti sa mesteriti bunatatea asta, sa aveti pofta buna!

Enchiladas cu pui, fasole si porumb

Print Friendly, PDF & Email
echiladasenchiladasfasoleporumbretete mexicanetortilas
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Summer Cooking – Last Session
next post
Inghetata de ciocolata si zmeura

You may also like

Muffins cu prune

septembrie 20, 2021

Spaghetti alla puttanesca

aprilie 19, 2013

Salata fantezie de paste

iunie 29, 2010

Supa crema de legume

mai 19, 2010

Salata de fasole boabe cu ton

februarie 28, 2012

Salata de vinete cu maioneza

decembrie 10, 2009

Cartofi cu pui si mozzarella la tigaie

august 13, 2012

Salata a la Rousse

martie 22, 2010

Inghetata Tiramisu

iulie 21, 2015

Chiftele de porc si vita la cuptor

ianuarie 13, 2020

2 comments

Oana Savori Urbane iulie 2, 2015 - 8:17 am

Ole! Ioi, ce bunatate ai facut aici! Ce culori si ce poze faine!

Reply
Corina Ureche iulie 2, 2015 - 8:36 am

Iti multumesc, draga Oana!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (29) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (24) desert (31) dovlecel (19) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (29) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (20) retete italienesti (14) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (117) rosii (31) salata (17) selgros (54) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) vinete (11) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ