Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
DesertPrajitura

Prajitura Durere

written by Corina martie 31, 2018
Prajitura Durere

Da, da, ati citit bine, Prajitura Durere! O prajitura fina, cu foi pline de nuca prajita si crema de unt, Nutella si cafea. Se topeste in gura, nu alta!

Am reteta de la matusa mea, Livia, care e experta in prajiturit. De fapt, in familia noastra, doamnele se intrec in retete de prajituri, care mai de care. Tot la matusa am mancat acum 2 ani de Craciun prajitura Kinder Bueno, una dintre cele mai bune prajituri din lumea asta. Da, am si reteta acesteia si abia astept sa o pregatesc. Promit ca o postez si aici.

Revenind la Prajitura Durere, vreau sa va zic ca se aseamana foarte mult cu o alta prajitura vedeta in familia noastra, pe care poate o stiti si voi, Cafelina. Cafelina e tot cu blat cu nuca, iar crema are multa cafea. No, de aici si numele! Nu e sarbatoare in casa fara Cafelina pe masa.

Numele de Durere ii vine cu siguranta de la faptul ca e dureros de buna. Efectiv te doare sufletul cand mananci ultima bucata si suferi ca nu mai este. Altfel nu imi explic. Bine, nici nu caut prea multe explicatii, ma multumesc doar ca exista.

Va las mai jos reteta, iar matusii ii multumesc tare tare pentru reteta si promit ca merg cu sufertasul de Paste!

Ingrediente Prajitura Durere

  • 6 oua
  • 300 g miez de nuca prajit si macinat
  • 200 g zahar
  • 60 g faina
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita cafea ness
  • 3 linguri Nutella sau crema preferata de alune cu ciocolata
  • Ciocolata amaruie razuita pentru decor

*Folositi un unt de calitate foarte buna si nu, nu folositi margarina. Nimic nu se compara cu untul.

Mod de preparare Prajitura Durere

Pornim cuptorul la 180 grade si punem hartie de copt intr-o tava. Eu am folosit o tava cu dimensiunea de 28×24 cm.

Separam ouale.

Pentru blat vom pune albusurile intr-un bol mare si le mixam pana se formeaza spuma, apoi adaugam treptat 100 g zahar. Batem albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma ferma si lucioasa. Adaugam otetul si amestecam.

Amestecam miezul de nuca cu 40 g faina cernuta. Amestecul il turnam peste spuma de albusuri si amestecam cu grija pana acesta este inglobat.

Impartim aluatul pentru blat in doua si il turnam in tava. Eu am copt blaturile unul dupa celalalt. Nu va faceti probleme, pana se coace un blat spuma nu se va lasa.

Coacem fiecare blat 20 de minute. Cum le scoatem din cuptor le rasturnam pe blatul de lucru si indepartam hartia de copt. Lasam blaturile sa se raceasca.

Crema

Pentru aceasta avem nevoie de o baie de aburi, asa ca vom pune pe flacara aragazului o oala cu apa si pregatim un bol termorezistent care poate fi asezat deasupra oalei. In bol punem galbenusurile si zaharul ramas (100g), amestecam 2-3 minute, apoi adaugam laptele si faina ramasa (20g) cernuta.

Amestecam si punem bolul pe oala in care apa fierbe. Amestecam cu un tel in crema pana zaharul este dizolvat si crema incepe sa se intareasca, adica in jur de 12-15 minute. Lasam crema de galbenusuri sa se raceasca.

Separat, mixam untul, iar cand crema de galbenusuri s-a racit o adaugam peste el si amestecam. Adaugam cafeaua si Nutella si amestecam pana obtinem o crema uniforma, fina.

Avem blaturile, avem crema, sa asamblam prajitura Durere!

In tava de copt sau pe un platou se aseaza unul dintre blaturi. Se toarna deasupra crema (din care luam separat 3-4 linguri) si se niveleaza peste blat. Punem cel de-al doilea blat deasupra cremei si apasam usor. Crema pusa deoparte o turnam pe deasupra, nivelam cu o spatula apoi razuim ciocolata.

Tava cu prajitura asamblata se pune la rece minimum 1 ora ianinte de servire.

Pofta buna!

Sper din suflet ca Prajitura Durere v-a starnit curiozitatea si ca o veti incerca. Nu veti regret absolut deloc!

Print Friendly, PDF & Email
cafeaciocolatanucaNutellaprajituraprajitura cu nucaretete prajituri
11 comments
15
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Ghiveci de legume cu orez
next post
Pietele din Londra

You may also like

Briose cu ricotta si dulceata

iunie 23, 2017

Ciocolata de casa cu cafea

februarie 26, 2020

Prajitura cu ciocolata si capsuni

mai 29, 2015

Cobbler cu capsuni si rubarba

mai 17, 2018

Mucenici copti in Airfryer

martie 7, 2024

Prajitura cu rubarba

mai 9, 2017

Tarta rustica cu nectarine, migdale si cimbrisor

septembrie 4, 2018

Tiramisu cu serbet de cacao

februarie 22, 2017

Panna cotta cu sos de capsune

iunie 7, 2023

Muffins cu visine si ciocolata

iulie 1, 2014

11 comments

Iuliana martie 31, 2018 - 5:02 pm

Pe aceasta cale dorim sa multumim si noi din suflet matusii Livia pentru reteta dureroasa. Promitem sa o punem incercam cat de curand, sa o iubim si sa suferim alaturi de ea pana la ultima firimitura. Am zis!

Reply
Corina martie 31, 2018 - 6:31 pm

Iuliana, ii voi transmite! :))

Reply
Jessica mai 29, 2018 - 10:21 pm

Cu ce as putea inlocui untul ? Sau ce alta crema fara unt s-a potrivi?

Reply
Corina mai 30, 2018 - 8:57 am

Nu poti inlocui untul. Eventual, poti face o crema de vanilie, pe baie de aburi, cu galbenusuri, vanilie, lapte, zahar si putina faina.

Reply
Gabriela august 2, 2020 - 6:58 pm

Cat de mare este tava?

Reply
Corina august 2, 2020 - 7:18 pm

Salut, Gabriela. Tava are 28×24 cm, este menționat și în text. Mult spor! ❤️

Reply
Peter noiembrie 5, 2022 - 10:30 am

Intotdeauna o placere !! Lecker.

Reply
marcela decembrie 12, 2022 - 3:04 pm

In crema se pune ness praf sau se face cafea din ness si apoi se pune in crema?
Multumesc frumos.

Reply
Corina decembrie 12, 2022 - 3:49 pm

Bună ziua. Se pune ness pudra, nu se pregătește o cafea în forma lichidă.

Reply
Raluca decembrie 18, 2022 - 10:02 am

Blatul este foarte uscat? Cum putem evita?

Reply
Corina ianuarie 12, 2023 - 7:31 pm

Buna ziua. Blatul nu este uscat.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ