Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
DesertTorturi

Rainbow cake/Tort curcubeu

written by Corina Ureche mai 12, 2015
Rainbow cake/Tort curcubeu

In fiecare an, cu ocazia aniversarii mele, pregatesc un tort cat de cat mai oaches. Anul acesta am ales sa pun pe masa un tort cat mai colorat, un tort curcubeu, pe care intentionam sa il fac de muuuulta vreme.

Rainbow cake sau tort curcubeu e un tort spectaculos, mai ales la taiere. Insa pe cat e de spectaculos pe atat este de migalos sa il pregatesti. Eu l-am facut cu 6 blaturi, si bineinteles, avand culori diferite, blaturile le-am copt pe rand. Daca intentionati sa il faceti eu va recomand sa folositit doua tavi si sa coaceti 2 blaturi in acelasi timp. Eu am avut doar una si a fost mai anevoios tot procedeul. Odata coapte blaturile treaba e simpla, puneti crema, ornati si gata 🙂 Piece of cake. Rainbow cake!

In alta ordine de idei, si cum se cuvine sa fac o analiza…ca doar e ziua mea, se pare ca sunt in anul schimbarilor. Mi-am schimbat locul de munca, m-am schimbat eu ca om, acum am schimbat si prefixul. Facut-am 30 de ani.  Am o viata colorata din toate punctele de vedere, iar tortul a venit ca o exprimare materiala a sentimentelor mele. Sunt sanatoasa si am o familie speciala, ma simt apreciata si iubita, am prieteni minunati si simt ca partea frumoasa a vietii mele e doar la inceput. Pot spune ca am invatat multe pana in acest moment, dinamica vietii a avut grija sa imi dea palmele necesare pentru asta. Dar mi-am pastrat ambitia, care m-a caracterizat dintotdeauna, si am incercat sa raman mereu Corina, acel om vesel. Ceea ce va doresc si doua, dragi prieteni urecheati!

Ingrediente pentru blaturi

  • 250 g faina alba
  • 250 g unt 82% grasime
  • 250 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 10 g praf de copt
  • coloranti alimentari

Ingrediente pentru crema
300 g smantana pentru frisca (eu folosesc de la Lechinta si mi se pare cea mai buna pentru frisca)
250 g mascarpone

Zahăr pudra (strict după gust)
semintele de la o pastaie de vanilie

Pentru ornat
250 ml smantana pentru frisca mixate cu 2 linguri de zahar pudra
bomboane colorate

Este foarte important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, astfel ca inainte cu 1-2 ore de pregatire scoateti untul si ouale pentru blat din frigider.

Pentru blaturi:
 – mixati intr-un bol incapator untul cu zaharul pana cand obtineti o crema foarte bine omogenizata;
– adaugati pe rand ouale, mixand dupa fiecare ou adaugat. Cand un ou este bine incorporat il adaugati pe celalalt si tot asa;
– amestecati faina cu praful de copt separat, apoi cerneti-le si adaugati-le peste compozitia de unt si oua. Amestecati cu o spatula compozitia pana la omogenizarea aluatului;
– pregatiti sase boluri si impartiti aluatul in mod egal. La aceasta operatiune va puteti folosi de cantar pentru mai multa precizie. Eu am pus in fiecare bol, pe rand, cate o lingura din compozitie pana cand am terminat aluatul.
– in fiecare bol se adauga coloranti si se amesteca pana se obtine o culoare frumoasa (si dorita ca si intensitate). Eu am folosit coloranti gel de la Dr. Oetker si am pus treptat colorant in aluat pana am ajuns la o culoare frumoasa. Am folosit culorile de baza: rosu, verde, galben si albastru, iar pentru portocaliu si violet am amestecat cantitati (de aproximativ) 1:1 de colorant. Pentru portocaliu am amestecat galben cu rosu, iar pentru violet am amestecat albastru cu rosu.
– se tapeteaza o tava (cu 16 cm in diametru) cu hartie de copt si se coc rand pe rand blaturile, pentru 20-15 minute la 180 de grade. Cuptor sa fie incins in prealabil. Verificati blaturile cu scobitoarea, si daca aceasta iese curata din ele sunt perfecte.
-scoateti blaturile pe un grilaj si lasati-le sa se raceasca complet.

Pentru crema bateti smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pana obtineri o spuma ferma, apoi adaugati semintele de vanilie si mascarpone. Amestecati crema sa fie bine omogenizata.

Asamblare si ornare:

– repartizati, cat de cat egal, crema intre blaturi;

– frisca pentru ornat o intindeti pe deasupra si pe lateralul tortului si uniformizati cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit cu lama lata.

– ornat, dupa bunul plac, tortul cu bomboane.

Dupa ornare, puneti tortul la frigider pentru cateva ore inainte de servire (eu l-am lasat peste noapte). Tortul se va taia mai bine, iar blaturile vor fi usor umede (ccea ce este si de dorit, avand in vedere ca blaturile nu se insiropeaza).

Nu-i asa ca este frumos acest tort curcubeu? Chiar daca e ceva de lucru pe el, va recomand din inima sa il incercati.

Pofta buna!

Am folosit reteta pentru blaturi a Isabelei, dar crema am ales sa o fac fara unt. Multumesc mult Isa pentru inspiratie. :*

Print Friendly, PDF & Email
mascarponeretete tort
4 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Tentatia lui Jansson – Janssons frestelse
next post
Noi cursuri de la Edge Academy. Edge Gourmet

You may also like

Desert la pahar fara gluten

februarie 11, 2016

Gomboti cu caise umplute cu magiun

iulie 30, 2021

Cheesecake cu ciocolata – cheesecake marmorat

august 28, 2020

Tarta rustica cu fructe

aprilie 29, 2013

Banana bread cu visine si cocos

noiembrie 13, 2015

Chec Turta dulce cu crema de branza

decembrie 6, 2022

Muffins cu mere si scortisoara

februarie 1, 2018

Negresa cu mure si cafea

februarie 15, 2012

Biscuiti cu ovaz si stafide

decembrie 5, 2019

Prajitura cu mere si nuca

septembrie 29, 2023

4 comments

Teo mai 13, 2015 - 7:18 am

ioi, vai si tulai cat e de frumos!!! Te pup si te iubesc si inca o data LA MULTI ANI ma-sa lu' Ozzy!

Reply
Corina Ureche mai 13, 2015 - 7:18 am

Love u back :*

Reply
Righeriu Andrea mai 31, 2020 - 3:55 pm

Buna,ce cantitate de zahar pudra trebuie sa folosim la prepararea cremei? multumesc

Reply
Corina mai 31, 2020 - 4:08 pm

Salutare! Folosim zahăr după gust la cremă. Eu zic sa începi cu 50-60g, guști și mai adaugi dacă simțit nevoia. Cantitatea de zahar nu influențează rezultatul final al cremei. Mult spor!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ