Atunci cand se intampla sa am multe oua in frigider prepar astfel de tarte. Sunt simplu de pregatit, chiar ideale pentru cei incepatori in ale bucataritului. Nu sunt deloc pretentioase, insa pot constitui o masa sofisticata. Astfel, puteti arunca in amestecul de ou cu smantana ardei tocati marunt, ciuperci, conopida, dovlecel si orice altceva aveti la indemana sau pofta. Una din preferatele mele este cea cu masline si ceapa, iar cea cu broccoli o ajunge din urma.
Tarta o puteti servi simpla sau alaturi de o salata de sezon, iar daca cumva va mai ramane si pe a doua zi (dar numai daca!!) puteti sa puneti cateva bucatele in pachetul de la serviciu.
Ingrediente
-300 g broccoli
-2 fire de ceapa verde
-4-5 feliute de sunca crud afumata
-4 oua
-200 ml smantana pentru gatit
-3 linguri de tarate de ovaz rasnite fin
-2 linguri de cascaval razuit (pentru gratinat)
-sare si piper dupa gust
-o lingurita de unt
Broccoli se opareste cca 5 minute in apa cu sare, apoi se lasa la scurs. Ceapa verde se toaca marunt. Sunculita se taie fasii si se prajeste cateva minute (fara adaos de ulei), apoi se scoate pe servetel absorbant. Ouale se bat cu sare si piper, se adauga smantana si se omogenizeaza. Peste ele se adauga sunculita prajita, ceapa verde si taratele. Se amesteca compozitia si se toarna intr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt.
Broccoli se desface buchetele si se pune din loc in loc in tava, apoi se presara cascaval.
Tarta se coace cca 25 de minute in cuptorul incalzit in prealabil.
Se serveste calda sau rece.
Pofta buna!
2 comments
Arata superb tarta!!! Bravo :-*
Incercat! Delicios! 🙂