Ardei umpluti cu ciuperci avem astazi, pregatiti la cuptor in sos de rosii. Nu este prima data cand ii fac, insa de aceasta data am macinat/maruntit bine ciupercile. Pana acum le taiam bucati si le punem asa in compozitie.Insa maruntite, seamana destul de bine cu carnea tocata si sincer, chiar si la gust, nu doar la aspect. Petru nu si-a dat seama din prima ca nu este carne la mijloc.
Sper sa va placa si voua reteta!
Nu este obligatoriu sa folositi sos de rosii sau bulion. Nu tuturor le place si mai sunt si persoane care nu tolereaza foarte bine la stomac aciditatea rosiile. Astfel, puteti sa ii puneti la cuptor impreuna cu apa si putin ulei.
Puteti folosi ce fel de ciuperci va plac voua mai mult si puteti imbogati compozitia si cu alte arome care va plac. De exemplu, puteti adauga rozmarin, chimen, leustean etc.
Ingrediente Ardei umpluti cu ciuperci
- 12 ardei (nici foarte mari, nici foarte mici)
- 500g ciuperci champignon
- 1 morcov mare
- un sfert de telina mica
- 1 ceapa alba mare
- 1 pahar cu orez (capacitate pahar 250 ml)
- 2 rosii
- sare si piper
- 1 legatura patrunjel
- putin cimbru uscat
- 500 ml sos de rosii sau bulion
- putin ulei
Mod de preparare Ardei umpluti cu ciuperci
Pentru inceput vom pregati ciupercile. Le spalam bine sau le curajam, apoi le taiem cuburi, dar nu foarte mici. Intr-o tigaie incingem putin ulei si adaugam ciupercile. Condimentam cu sare, piper si putin cimbru. Lasam ciupercile le fac pana sunt moi si apa lasata de ele se evapora.
Le lasam putin la racorit, apoi le macinam cu un blender pana obtinem o textura asemenatoare cu carnea tocata.
Buuun. Pana ciupercile sunt pe foc, putem sa pregatim si ardeii. Le inlaturam cotorul cu seminte si incercam sa curatam cat de bine si interiorul. Ii spalam si ii lasam sa se scurga de apa.
Taiem ceapa marunt, dam pe razatoare morcovul si telina, tocam patrunjelul marunt.
Este momentul sa pregatim compozitia. Intr-un castron punem orezul, ciupercile maruntite, ceapa, morcovul, telina si patrunjelul. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Cimbru nu am mai adaugat, mi s-a parunt suficient cat am adaugat la ciuperci, insa puteti adauga daca mai simtiti nevoia.
Amestecam cu o lingura ingredientele pana avem o compozitie omogena.
Pornim cuptorul la 180°C.
Umplem ardeii, insa nu de tot, orezul se va umfla la fierbere, si ii asezam intr-o tava sau cratita care poate fi pusa la cuptor. Taiem felii rosiile si punem fiecarui ardei un capacel de rosie.
Turnam sosul de rosii sau bulionul printre ardei, acoperim cu un capac si dam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Dupa acest timp, ridicam capacul si ardeii nostri ar trebui sa fie moi (daca vi se par inca nefacuti, mai lasati-i putin acoperiti), asa ca mai lasam cateva minute la cuptor (neacoperiti) pana se rumenesc putin. .
Odata copti, scoatem tava din cuptor, ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii putem servi.
Aceasta a fost reteta de Ardei umpluti cu ciuperci in sos de rosii. Dupa cum ati observat, nu este o mare filosofie si va promit ca nu veti sta toata ziua in bucatarie!
Pofta buna!