Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Ardei umpluti cu ciuperci

written by Corina octombrie 4, 2018
Ardei umpluti cu ciuperci

Ardei umpluti cu ciuperci avem astazi, pregatiti la cuptor in sos de rosii. Nu este prima data cand ii fac, insa de aceasta data am macinat/maruntit bine ciupercile. Pana acum le taiam bucati si le punem asa in compozitie.Insa maruntite, seamana destul de bine cu carnea tocata si sincer, chiar si la gust, nu doar la aspect. Petru nu si-a dat seama din prima ca nu este carne la mijloc.

Sper sa va placa si voua reteta!

Nu este obligatoriu sa folositi sos de rosii sau bulion. Nu tuturor le place si mai sunt si persoane care nu tolereaza foarte bine la stomac aciditatea rosiile. Astfel, puteti sa ii puneti la cuptor impreuna cu apa si putin ulei.

Puteti folosi ce fel de ciuperci va plac voua mai mult si puteti imbogati compozitia si cu alte arome care va plac. De exemplu, puteti adauga rozmarin, chimen, leustean etc.

Ingrediente Ardei umpluti cu ciuperci

  • 12 ardei (nici foarte mari, nici foarte mici)
  • 500g ciuperci champignon
  • 1 morcov mare
  • un sfert de telina mica
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 pahar cu orez (capacitate pahar 250 ml)
  • 2 rosii
  • sare si piper
  • 1 legatura patrunjel
  • putin cimbru uscat
  • 500 ml sos de rosii sau bulion
  • putin ulei

Mod de preparare Ardei umpluti cu ciuperci

Pentru inceput vom pregati ciupercile. Le spalam bine sau le curajam, apoi le taiem cuburi, dar nu foarte mici. Intr-o tigaie incingem putin ulei si adaugam ciupercile. Condimentam cu sare, piper si putin cimbru. Lasam ciupercile le fac pana sunt moi si apa lasata de ele se evapora.

Le lasam putin la racorit, apoi le macinam cu un blender pana obtinem o textura asemenatoare cu carnea tocata.

Buuun. Pana ciupercile sunt pe foc, putem sa pregatim si ardeii. Le inlaturam cotorul cu seminte si incercam sa curatam cat de bine si interiorul. Ii spalam si ii lasam sa se scurga de apa.

Taiem ceapa marunt, dam pe razatoare morcovul si telina, tocam patrunjelul marunt.

Este momentul sa pregatim compozitia. Intr-un castron punem orezul, ciupercile maruntite, ceapa, morcovul, telina si patrunjelul. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Cimbru nu am mai adaugat, mi s-a parunt suficient cat am adaugat la ciuperci, insa puteti adauga daca mai simtiti nevoia.

Amestecam cu o lingura ingredientele pana avem o compozitie omogena.

Pornim cuptorul la 180°C.

Umplem ardeii, insa nu de tot, orezul se va umfla la fierbere, si ii asezam intr-o tava sau cratita care poate fi pusa la cuptor. Taiem felii rosiile si punem fiecarui ardei un capacel de rosie.

Turnam sosul de rosii sau bulionul printre ardei, acoperim cu un capac si dam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Dupa acest timp, ridicam capacul si ardeii nostri ar trebui sa fie moi (daca vi se par inca nefacuti, mai lasati-i putin acoperiti), asa ca mai lasam cateva minute la cuptor (neacoperiti) pana se rumenesc putin. .

Odata copti, scoatem tava  din cuptor, ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii putem servi.

Aceasta a fost reteta de Ardei umpluti cu ciuperci in sos de rosii. Dupa cum ati observat, nu este o mare filosofie si va promit ca nu veti sta toata ziua in bucatarie!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
ardei umpluticiuperciorezpatrunjel
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Supa crema de dovleac
next post
Ciorba de varza cu afumatura

You may also like

Tort de cacao si mascarpone

martie 28, 2012

Piept de pui cu morcovi

ianuarie 25, 2010

Tarta cu zmeura si ciocolata

mai 4, 2022

Cheesecake cu ricotta si caise

ianuarie 6, 2013

Din nou despre produsele Herbine.

februarie 4, 2012

Rulada cu mascarpone si capsuni

aprilie 27, 2017

Vinete umplute cu legume si parmezan

aprilie 30, 2018

Cheesecake cu Oreo fara coacere

aprilie 6, 2017

Prajitura tavalita cu dulceata

noiembrie 8, 2020

Fursecuri cu unt de arahide

noiembrie 25, 2012

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ