Ardei umpluti cu cus cus, ciuperci si vinete. O reteta foarte simplu de pregatit si super gustoasa, potrivita chiar si pentru perioadele de post. Pur si simplu nu adaugati cascaval la final, eventual punteti putin sos de rosii pe deasupra. Acesti ardei deliciosi pot fi luati si la pachet pentru pranzul de la birou, sunt buni atat reci cat si calzi. Ii puteti servi, pe langa sosul de rosii, cu iaurt sau cu smantana.
Cus-cusul folosit pentru aceasta reteta este din grau dur, asadar nu ne referim la pastele cus-cus de forma rotunda. Mai exact, sunt mici granule de grau dur care au nevoie doar de cateva minute de fierbere sau oparire pentru a se hidrata. Nu va faceti probleme, il gasiti cu usurinta la raionul de paste, de obicei ambalat in cutie de carton. Va incurajez cu drag sa il testati. Puteti sa il utilizati in foarte multe mancaruri, de la tocanite la salate. Modalitatea lui de preparare va ajuta sa aveti mereu ceva bun de mancare preparat extrem de rapid. Eu il folosesc foarte des in mancarurile in care adaug de obicei orez.
Cea mai frecventa metoda de hidratare este cu apa fierbinte sau supa si putin ulei de masline. Puneti cus-cus intr-un bol, acoperiti cu apa fierbinte, picurati putin ulei de masline, adaugati si putina sare si acoperiti bolul cu o farfurie sau capac. In 5 minute este deja hidratat si bun de folosit! De exemplu, puteti testa aceasta reteta de cus-cus cu menta si rodie, numai buna ca garnitura.
Va recomand si aceasta reteta de cus-cus cu ciuperci – reteta de post. Click AICI!
Ingrediente Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci
- 2 ardei grasi (500g)
- 350g passata de rosii
- 100g cascaval razuit
- 170g vinete (cubulete)
- 250g ciuperci champignon
- 70g morcov
- 60g cus-cus din grau dur
- 50g ceapa alba taiata marunt
- 15g usturoi maruntit
- sare si piper
- 2 lte oregano (1 pentru umplutura, 1 pentru sos)
- 1 lta zahar
APASA PLAY VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO
Mod de preparare
- Porniti cuptorul la 180°C.
- Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul in ulei de masline.
- Adaugam ciupercile si le calim pana se evapora apa lasata.
- Adaugam morcovul razuit, vinetele si condimentele (sare, piper si 1 lingurita oregano uscat).
- Amestecam, iar cand vinetele sunt moi punem cus-cusul si 2 linguri de passata de rosii.
- Lasam totul sa fiarba cateva minute, pana cus-cusul este hidtratat.
- Intr-o tava pentru cuptor punem passata ramasa, putina sare si putin piper, 1 lingurita de oregano si zaharul. Amestecam.
- Taiem ardeii in doua si ii punem in tava.
- Umplem ardeii cu compozitia pregatita anterior.
- Punem pe deasupra cascavalul.
- Dam la cuptor pentru 40 de minute, pana cascavalul este rumen pe deasupra.
Pofta buna!