Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
Mancaruri

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

written by Corina octombrie 7, 2022
Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

Ardei umpluti cu cus cus, ciuperci si vinete. O reteta foarte simplu de pregatit si super gustoasa, potrivita chiar si pentru perioadele de post. Pur si simplu nu adaugati cascaval la final, eventual punteti putin sos de rosii pe deasupra. Acesti ardei deliciosi pot fi luati si la pachet pentru pranzul de la birou, sunt buni atat reci cat si calzi. Ii puteti servi, pe langa sosul de rosii, cu iaurt sau cu smantana.

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

Cus-cusul folosit pentru aceasta reteta este din grau dur, asadar nu ne referim la pastele cus-cus de forma rotunda. Mai exact, sunt mici granule de grau dur care au nevoie doar de cateva minute de fierbere sau oparire pentru a se hidrata. Nu va faceti probleme, il gasiti cu usurinta la raionul de paste, de obicei ambalat in cutie de carton. Va incurajez cu drag sa il testati. Puteti sa il utilizati in foarte multe mancaruri, de la tocanite la salate. Modalitatea lui de preparare va ajuta sa aveti mereu ceva bun de mancare preparat extrem de rapid. Eu il folosesc foarte des in mancarurile in care adaug de obicei orez. 

Cea mai frecventa metoda de hidratare este cu apa fierbinte sau supa si putin ulei de masline. Puneti cus-cus intr-un bol, acoperiti cu apa fierbinte, picurati putin ulei de masline, adaugati si putina sare si acoperiti bolul cu o farfurie sau capac. In 5 minute este deja hidratat si bun de folosit! De exemplu, puteti testa aceasta reteta de cus-cus cu menta si rodie, numai buna ca garnitura.

Va recomand si aceasta reteta de cus-cus cu ciuperci –  reteta de post. Click AICI!

Ingrediente Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

  • 2 ardei grasi (500g)
  • 350g passata de rosii
  • 100g cascaval razuit
  • 170g vinete (cubulete)
  • 250g ciuperci champignon
  • 70g morcov
  • 60g cus-cus din grau dur
  • 50g ceapa alba taiata marunt
  • 15g usturoi maruntit
  • sare si piper
  • 2 lte oregano (1 pentru umplutura, 1 pentru sos)
  • 1 lta zahar

APASA PLAY VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO

Mod de preparare

  1. Porniti cuptorul la 180°C.
  2. Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul in ulei de masline.
  3. Adaugam ciupercile si le calim pana se evapora apa lasata.
  4. Adaugam morcovul razuit, vinetele si condimentele (sare, piper si 1 lingurita oregano uscat).
  5. Amestecam, iar cand vinetele sunt moi punem cus-cusul si 2 linguri de passata de rosii.
  6. Lasam totul sa fiarba cateva minute, pana cus-cusul este hidtratat.
  7. Intr-o tava pentru cuptor punem passata ramasa, putina sare si putin piper, 1 lingurita de oregano si zaharul. Amestecam.
  8. Taiem ardeii in doua si ii punem in tava.
  9. Umplem ardeii cu compozitia pregatita anterior.
  10. Punem pe deasupra cascavalul.
  11. Dam la cuptor pentru 40 de minute, pana cascavalul este rumen pe deasupra.

Pofta buna!

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

Print Friendly, PDF & Email
ardei cu ciuperciardei umpluticus-cusde postmaine in caserolamancare la pachetretete cu ardeiretete de postselgrosselgros romania
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Chec cu orez si ciuperci
next post
Gris cu lapte si mere caramelizate

You may also like

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Briose cu lapte condensat si portocale

noiembrie 11, 2012

Muschiulet de porc impletit cu unt aromatizat

decembrie 10, 2017

Reteta Strawberry daiquiri

iunie 12, 2014

Lamaie proaspata…la frigider

martie 16, 2010

Panna cotta cu iaurt si capsuni

aprilie 4, 2022

Salata calda de fasole boabe si varza murata

martie 14, 2012

Pui cu mascarpone si capere

februarie 6, 2012

Prajitura cu fructe si frisca

mai 28, 2022

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ