Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Aperitive

Chiftele cu oua de prepelita

written by Corina Ureche martie 22, 2013
Chiftele cu oua de prepelita

Cand am primit ouale de prepelita de la Prepelix am stiut din start ca trebuie sa incerc acesta reteta. Chiftelele acestea le puteti servi pe un platou de aperitive sau langa garnitura dumneavoastra preferata si alaturi de salate. Sau va puteti pregati pachetelul cu merinde pentru serviciu cu 2-3 chiftele alaturi de ridichi sau castraveti feliati (o mancare care imi aduce aminte de primavara, de Sarbatoarea Pastelui).

Sunt foarte aspectoase si de efect pe masa si cu siguranta veti atrage atentia cu ele. Daca mai punem si ca se pregatesc extrem de usor si ca nu trebuiesc prajite putem sa le dam nota 10 cu steluta din start. Bineinteles, daca doriti puteti sa le si prajiti, insa in acest mod se vor imbiba cu ulei si poate ulterior veti fi certati de saracul ficat.

Daca nu doriti sa le pregatiti sub forma de chiftele ramane varianta sub forma de chec. Asezati un strat de carne intr-o tava de cozonac, asezati ouale frumos unul dupa celalalt, in sir indian, apoi acoperiti cu inca un strat de carne si dati la cuptor. La fel de bun si de aratos. Indiferent de ce varianta alegeti va urez pofta maaare!

Ingrediente Chiftele cu oua de prepelita

  • 500 g carne tocata (amestec vita si poc)
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet fin macinat
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 fire de patrunjel tocat marunt
  • sare si piper dupa gust
  • 10 oua de prepelita

Mod de preparare Chiftele cu oua de prepelita

In primul rand fierbem ouale. Ele trebuie sa fie tari, dar retineti ca au nevoie de un timp mai scurt de fierbere decat ouale de gaina. Dupa fierbere se tin cateva minute in apa rece, apoi se decojesc.

Pentru pregatirea compozitiei de chiftele amestecam carnea cu pesmetul, catei de usturoi pisati, patrunjelul sare si piper si adaugam oul pentru legarea amestecului.

Cu o lingura puneti amestec de chiftele in palma si aplatizati, apoi asezati oul de preplita si modelati usor chifteaua. Aveti grija sa nu puneti un strat subtirel de compozitie, caci riscati sa se desfaca pe alocuri. Dupa ce chiftelele sunt pregatite se pune hartie de copt intr-o tava, se aseaza chiftelele si se da tava la cuptor (preincalzit) pana cand chiftelele sunt rumene. Din cand in cand deschideti cuptorul si intoarceti mingiutele. Eu le-am copt la 180 de grade, insa nu am urmarit pe ceas timpul de coacere.

Serviti chiftelele caldute alaturi de salate.

Eu le-am tinut mai mult in cuptor ca sa fie cat mai rumene si faine. Si-acum sincer, asa-s de faine de nici nu iti vine a crede ca nu sunt facute in baie de ulei.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
chifteleoua de prepelita
2 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Baba ganoush
next post
Supa cremoasa cu usturoi

You may also like

Pasta de ton cu ceapa rosie si piri...

martie 29, 2013

Rulada cu sunca si crema de branza

decembrie 19, 2023

Chiftele de cartofi cu branza

ianuarie 7, 2010

Tartine cu somon afumat

martie 24, 2012

Salata de vinete cu iaurt

noiembrie 1, 2010

Chiftele de peste in sos de usturoi la...

ianuarie 27, 2013

Crema – Pasta de linte rosie

aprilie 11, 2012

Ciuperci cu camembert

ianuarie 31, 2012

Salata de sunca cu telina

iunie 27, 2012

Rulouri de cascaval cu zucchini

mai 2, 2013

2 comments

Dohotariu-Avram Alina martie 25, 2013 - 6:44 pm

E o idee tare bună să mai schimbăm clasica rețetă de chiftele prăjite în ulei. Mai ales că sunt și aspectuoase și au și o surpriză în interior.

Reply
catkitchen martie 26, 2013 - 2:54 pm

Chiftelutele astea sunt dementiale !!! <3

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ