Acest Desert la pahar cu lapte condensat si lime este propunerea mea pentru dulcele de pe masa festiva de Anul Nou. Este un desert super simplu de facut, gustos si racoros. Il putem monta in cupe si pahare transparente de orice dimensiune, arata perfect chiar si in borcanele. Pentru acest dulce m-am inspirat dintr-o reteta mai veche de pe blog: Tarta cu ciocolata, lapte condensat cu lime. Practic, in loc sa pregatesc o tarta, am pregatit deserturi individuale. Cred ca arata minunat ambele variante si mai cred ca cei dragi vor fi super incantati de aceasta idee!
Haideti sa o spunem pe cea dreapta: cu totii iubim mancarea buna! Nu-i asa? (ca de aceea suntem aici) Dar stiti ce mai iubim? Retetele simple pentru care culegem o multime de wow! Iar reteta de azi se incadreaza si la mancare buna si la reteta simpla, asa ca aveti toate motivele sa o incercati. Este un desert dulce-acrisor, asadar vine si cu un efect racoritor care se potriveste in orice sezon. Si tocmai pentru ca e un desert pe care il poti incropi un-doi, eu mi-am facut stoc de lapte condensat, sa am mereu la indemana.
- In reteta nu am adaugat zahar, laptele condensat este suficient de dulce. Cu toate acestea, va recomand sa gustati crema inainte de montarea desertului si sa adaugati zahar daca simtiti nevoia de mai mult dulce decat acrisor.
- In loc de frisca de decor, puteti sa folositi dulceata din fructele preferate. De asemenea, puteti sa puneti un strat de dulceata si intre straturile de biscuti si crema. Va fi un desert si mai spectaculos.
- Desertul se poate consuma imediat dupa montare, insa va recomand sa il tineti putin la rece inainte de servire; este si mai gustos si crema se va mai intari putin. Eu il pregatesc de obicei cu o zi inainte de servire, deoarece mi se pare delicios a doua zi.
Nu vreau sa ma mai lungesc cu vorba, va las mai jos ingredientele necesare si modul de preparare in format video. Spor la treaba!
Ingrediente Desert la pahar cu lapte condensat si lime
- 150g biscuiti digestivi
- 30g unt topit
- 10g cacao
- 397g lapte condensat indulcit
- 300 ml smantana pentru frisca 30% grasime
- zeama de la 3 lime
- extract de vanilie
- frisca, zmeura, menta pentru decor
APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO