Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Prajitura cu caise

written by Corina iulie 17, 2023
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise – reteta perfecta pentru vara! Este o reteta usor de pregatit, chiar si cei incepatori in ale bucatariei o pot face. Se poate pragti atat cu caise, dar si cu piersici sau nectarine. Noi am ales sa o mancam cu unt de arahide pe deasupra, insa la fel de gustoasa este si cu o dulceata acrisoara.

Incearca si reteta de Gomboti umpluti cu caise.

Prajitura cu caise

Ingrediente Prajitura cu caise

pentru o tava cu diametrul de 22cm:

  • 40g zahar brun
  • 40g alune de padure maruntite (sau nuci sau migdale, chiar si fistic)

Caise proaspete (numarul difera in functie de dimensiunea lor, important este ca jumatatile sa acopere aproape toata baza tavii).
Dam caisele la cuptor pentru 15 minute la 180°C. Zaharul se va carameliza in acest timp.

Separat mixam 5 oua M cu 90g zahar si extract de vanilie, pâna obtinem o spuma aerata si ferma. Adaugam 3 linguri de ulei, amestecam, apoi punem 150g faina amestecati cu 3 g praf de copt. Amestecam lejer, cât sa incorporam faina.

Turnam aluatul peste caise si lovim tava de 2-3 ori de blatul de lucru cât sa iasa golurile foarte mari de aer (sa nu ne trezim cu gauri enorme in blat). Dam tava la cuptor pentru 30 de minute sau pâna trece testul cu scobitoare.

Dupa racorire, rasturnam prajitura si indepartam folia.

Apasa play pentru reteta video

Prajitura cu caise

 

Print Friendly, PDF & Email
caiseprajitura cu caiseretete prajituri
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Paste cu vinete si rosii
next post
Tarta fara coacere cu afine si lapte condensat

You may also like

Budinca din seminte de chia, banane si pudra...

ianuarie 14, 2013

Negresa cu mure si cafea

februarie 15, 2012

Tort cu cirese, ciocolata si cafea

noiembrie 24, 2012

Cupcakes cu afine si ricotta

martie 1, 2013

Biscuiti cu urda si dulceata

februarie 16, 2018

Papanasi la aparatul de vafe

februarie 7, 2023

Mini checuri cu ciocolata amaruie si stafide

decembrie 2, 2011

Tiramisu cu capsuni – tiramisu fara ou

mai 3, 2020

Desert de vara cu cirese si capsune

iunie 1, 2016

Budinca de tapioca si lapte de cocos

septembrie 23, 2015

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ