Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

written by Corina septembrie 12, 2018
Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi nascuti din pasiunea mea pentru untul de arahide. Efectiv il ador. Gol-golut direct din borcan, pe paine cu dulceata, in negresa, in hummus (da, da, poate inlocui foarte bine pasta tahini), oricum ar fi, untul de arahide e the best.

In caz ca si voua va place la fel de mult, reteta asta n-are decat sa va incante!

 Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

Am folosit chipsuri de ciocolata pentru reteta, insa daca nu aveti sau nu gasiti in comert, puteti sa ii inlocuiti cu ciocolata. Pur si simplu o maruntiti din cutit, mai mare sau mai mic, si o adaugati in aluat. Cel mai bine se potriveste ciocolata amaruie. Cea cu lapte s-ar putea sa indulceasca prea tare biscuitii. 

In locul zaharului puteti sa folositi indulcitor lichid sau granule, cantitatea variind de la indulcitor la indulcitor. 

 Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

Ingrediente Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata (circa 21 bucati)

  • 120g unt la temperatura camerei
  • 120g unt de arahide
  • 100g chipsuri de ciocolata
  • 280g faina
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • extract de vanilie/seminte de vanilie/esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit sare

 Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

Mod de preparare Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

Intr-un castron punem untul (nu si cel de arahide) si zaharul si mixam sau amestecam cu o lingura pana granulele zaharului sunt dizolvate.

Adaugam ouale si amestecam.

Adaugam untul de arahide, vanilia, sarea si amestecam din nou.

Urmeaza faina. O adaugam pe toata odata si amestecam cu o spatula rezistenta pana o incorporam pe toata in aluat. Adaugam chipsurile de ciocolata si amestecam.

Va rezulta un aluat semi-lipicios. Il punem intr-un castron, tragem folie alimentara pe deasupra si il dam la rece min 30 de minute.

Dupa acest timp, pornim cuptorul la 170°C si asezam hartie de copt intr-o tava.

Scoatem aluatul de biscutii din frigider si cu ajutorul cupei de inghetata portionam biscutii in tava. Nu este obligatoriu sa folositi cupa de inghetata, puteti la fel de bine sa luati aluat cu lingurita si sa modelati biscuitii intre palme.

Puteti sa le dati forma rotunda sau puteti sa ii aplatizati putin, cum doriti.

Punem biscuitii in tava (nu ii ingramadim, ci lasam spatiu intre ei) si dam tava la cuptor pentru 25 minute sau pana biscuitii sunt usor rumeni pe deasupra.

Dupa coacere, scoatem biscuitii pe un grilaj si ii lasam sa se raceasca complet.

 Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

Aceasta a fost reteta de Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata. Sper sa va placa si voua si sa o incercati cat de curand.

Pofta buna, dragi prieteni!
 Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

Print Friendly, PDF & Email
biscuiticiocolatareteta biscuitiunt de arahide
0 comment
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Dovleac copt cu usturoi si rozmarin
next post
Supa crema de dovleac

You may also like

Prajitura tavalita prin nuca, fara zahar

februarie 16, 2016

Lunea altfel-Borcanelul sanatos

martie 11, 2013

Galette cu visine si ciocolata

iulie 8, 2020

Prajitura cu zmeura si frisca

iunie 7, 2018

Crema de zahar ars cu mere si biscuiti

septembrie 3, 2013

Prajitura Kinder Bueno

decembrie 19, 2018

Negresa cu mure si cafea

februarie 15, 2012

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Galette cu prune

septembrie 13, 2016

Gogosi de post umplute cu dulceata

martie 18, 2021

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ