Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Prajitura Felii de ciocolata

written by Corina Ureche ianuarie 1, 2012
Prajitura Felii de ciocolata

Prajitura Felii de ciocolata este o prajitura fina fina ce se topeste in gura, pur si simplu. Iar cand vine vorba despre un dulce cu nuca si cafea…eu zic ca nimeni nu poate refuza asa ceva, nu?

Asa cum v-am obisnuit pana acum, reteta nu este de o complexitate ridicata. O poate face si cineva care tocmai intra in tainele bucataritului.

Reteta de Prajitura Felii de ciocolata o am de la mama mea. Ne-a pregatit-o de Craciun si efectiv ne-am indragostit. A fost musai musai sa o pregatesc si eu acasa.

Ingrediente pentru blat Prajitura Felii de ciocolata

  • 4 albusuri200 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 2 linguri pesmet

Pornim cuptorul la 180 garde si pregatim o tava in care se pune hartie de copt.

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga nuca si pesmetul. Se amesteca incet, cu miscari largi pana toata nuca este inglobata.

Compozitia se toarna in tava pregatita si se coace timp de 20 de minute. Se scoate din cuptor si se indeparteaza hartia de copt, apoi se lasa sa se raceasca complet.

Ingrediente pentru crema Prajitura Felii de ciocolata

  • 100 ml de cafea foarte concentrata
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • un zahar vanilinat
  • 4 galbenusuri
  • 250 g unt moale, la temperatura camerei

Cafeaua, zaharul, cacaua si zaharul vanilinat se pun intr-un vas pe flacara aragazului la foc mic si se prepara un sirop gros. Il lasam la racit. Adaugam galbenusurile si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Separat se mixeaza untul pana devine spuma, apoi se incorporeaza in siropul preparat mai sus.

Crema obtinuta se intinde peste blat, niveland cu o spatula si se rade ciocolata alba sau neagra. Sau de ambele feluri, va arata foate bine.

Prajitura Felii de ciocolata este gata. Pentru a se portiona cat mai frumos, este bine sa fie tinuta cateva ore la rece. Sper sa va placa si voua reteta sis a o incercati!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
cacaonucaprajitura
8 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Supa de legume cu taietei de casa
next post
Varza de Bruxelles gratinata

You may also like

Tarta cu ciocolata, lime si lapte condensat

ianuarie 14, 2016

Prajitura Durere

martie 31, 2018

Papanasi cu dulceata si smantana

ianuarie 7, 2010

Briose cu nuca

octombrie 1, 2012

Tort Musuroi de cartita

mai 14, 2021

Inghetata de pepene galben

iulie 15, 2015

Prajitura cu ciocolata si zmeura

iulie 21, 2020

Vafe turta dulce

decembrie 14, 2024

Fursecuri Coronite cu dulceata

februarie 1, 2010

Cupcakes cu afine si ricotta

martie 1, 2013

8 comments

Sara & Miki ianuarie 2, 2012 - 12:23 pm

Anul 2012 cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi. Pup!

Reply
Corina Ureche ianuarie 2, 2012 - 12:24 pm

La multi ani, pupiciii

Reply
Anamaria V ianuarie 2, 2012 - 1:09 pm

Arata delicios, Cori! 🙂

Reply
Corina Ureche ianuarie 2, 2012 - 1:09 pm

Multumesc Ana

Reply
Dana Cristea ianuarie 2, 2012 - 1:10 pm

Tare bine arata!!! La multi ani!!! Te pup

Reply
Corina Ureche ianuarie 2, 2012 - 1:10 pm

Dana multumesc si la multi ani!

Reply
Mitinita ianuarie 4, 2012 - 4:08 am

Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani!

Reply
Irris ianuarie 5, 2012 - 8:27 am

Azi o fac,cred ca o sa fie nemaipomenita 🙂
La multi ani si cat mai multe retete inspirate :*

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ