Tocanita de naut si legume. Este unul dintre raspunurile la intrebarea ce mai mancam bun azi. Sau ce sa gatesc rapid azi? Sau ce mancare sa mai fac de post?
Nautul este un aliment bogat in vitamine si in proteine, iar mancarurile pregatite cu el sunt satioase. Mie imi place nautul in orice. Il folosesc in salate, fac hummus si uneori pun cateva boabe si in supe. Daca vreti o gustare sarata sanatoasa puteti pur si simplu sa condimentati nautul si sa il puneti la cuptor pe hartie de copt. Este minunat!
Puteti pune in tocanita de naut ce doriti voi. Puteti adauga ciuperci sau sfecla coapta. Iese la fel de buna, va garantez. Eu am folosit boia afumata si va sfatuiesc si pe voi sa incercati. Gustul este mult mai bogat, veti vedea!
Ca mancare de post o o puteti manca asa, simpla. Daca vreti o mancare si mai consistenta, in afara perioadelor de post, puteti sa ii puneti alaturi chiftele, snitele sau fripturi.
Spor la treaba!
Ingrediente Tocanita de naut si legume
- 240 g naut (din conserva)
- 3 morcovi
- 3 ardei mici (rosu, galben, verde)
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa alba mare
- 400 g rosii decojite in sos (conserva)
- 200 ml apa
- 50 ml apa din conserva de naut
- sare, piper si boia afumata dupa gust
- 3-4 fire patrunjel proaspat
- 2 linguri ulei
Mod de preparare Tocanita de naut si legume
Pentru inceput, pregatim ingredientele:
- ceapa se curata si se toaca marunt;
- ardeii se spala, se curata de seminte si se taie cuburi (nu foarte mici);
- usturoiul se toaca marunt;
- morcovii se curata si se taie rondele subtiri;
- nautul se scurge de lichid, dar se pastreaza 50 ml apa;
- patrunjelul se toaca marunt.
Cum preparam tocanita
Intr-o cratita sau wok se pune uleiul. Cand este incins se adauga ceapa si se soteaza 3-4 minute.
Se adauga usturoiul, iar dupa 1 minut ardeii si morcovii. Se soteaza legumele 2-3 minute.
Se adauga rosiile, nautul, apa si lichidul din conserva.
Se condimenteaza cu sare, piper si boia afumata si se lasa tocanita la fiert 20 de minute.
Sosul se va lega frumos datorita lichidului din conserva de naut, iar legumele vor fi usor crocante la interior.
Stingem focul si adaugam pastrunjelul tocat marunt.
Tocanita de naut si legume o puteti manca simpla, cu paine sau mamaliga.
Bieninteles, nu uitati de muraturi!
Pofta mare, dragii mei!
7 comments
[…] 6. Tocanita de naut si legume – reteta de post […]
[…] 7. Tocanita de naut si legume – reteta de post […]
Daca pui rosiile in acelasi timp cu nautul si apa, morcovul sigur nu mai fierbe in veci. Ca de la calit nu se inmoaie prea tare.
Buna seara. In cele 20 de minute morcovii fierb foarte bine. Sunt si sotati si fierti. Desigur, daca vrei sa fie terci, ii lasi mai mult. Insa dupa 20 de minute sunt exact asa cum trebuie.
As vrea sa te întreb : boia afumata ține la post ? Multumesc de anticipat
Buna ziua. Sigur ca da, metoda de afumare a ardeilor nu presupune contactul cu produse de origine animala. Dac ca sa fiti cat mai sigura, va rog sa cititi eticheta pachetelor de boia, poate este deja semnalat acest lucru.
Super bun! Am încercat astăzi aceasta rețeta și a ieșit nemaipomenit de gustoasa!
Multumesc!